Müşteri hizmetleri

28 Kasım 2017 Salı
Maksan Set Altı Bulaşık Yıkama Makinesi Kullanım Kılavuzu
Maksan Set Altı Bulaşık Yıkama Makinesi Kullanım Kılavuzu

Maksan Set Altı Bulaşık Yıkama Makinesi Kullanım Kılavuzu genel özellikleri, kullanımı, montajı, elektrik bağlantıları, su sebeke bağlantıları, su tahliye sistemi hakkında ayrıntılı bilgiler.

GENEL ÖZELLİKLER

18/10 304 AISI paslanmaz çelik gövde ve şase
Yüksek kalitede paslanmaz çelik ısıtıcılar
Aynı anda devrede olmayan ısıtma sistemi ile enerji tasarrufu
Çift cidarlı kapak
Dönen yıkama kolları
Kapağın kapatılmasıyla başlayan yıkama döngüsü
Otomatik dolan yıkama tankı
Emniyet termostatlı ısı kontrolü
Manyetik kapak switch’i
Kullanıcı dostu basitleştirilmiş kumanda ara yüzü
Yüksekliği ayarlanabilir ayaklar
Tak çalıştır şekilde prize bağlanarak çalıştırma
Yoğun kullanımlarda dahi tüketici dostu olan enerji tüketim değerleri
Drenaj ve parlatıcı pompası bağlanabilme özelliğine sahiptir.

  1. Cihazı açmadan önce dikkatli bir şekilde cihazın doğru ve verimli kullanımı hakkında önemli bilgiler içeren bu kullanma kılavuzunu mutlaka okuyunuz. Makinenin özellikleri ve yıkama performansı hakkında daha fazla bilgi için, lütfen yetkili servise danışın.
  2. Her altı ayda bir yıkama performansını ve durulama hattına ait diğer parçaları yetkili bir teknisyen tarafından kontrol ettirmeniz ürünün performansında düşme yaşanmamasını sağlayacaktır.
  3. Periyodik olarak (en az yılda bir kez) cihaza genel kontrol yapılmalıdır. Bu amaçla Yetkili Servis ile bir hizmet sözleşmesi yapmanızı tavsiye ederiz.
  4. Ürünün kullanım suyu maksimum değerleri12 °F su sertliği ve 1000 µS/ cm (25ºC)iletkenlik değeridir. Bu değerler üzerinde bir değere sahip şebeke suyu kullanıldığında üründe meydana gelebilecek arızalar garanti kapsamına girmez.
  5. Makine kullanılırken içerisine yerleştirilecek tabaklar basket tarafından izin verilen alana uygun aralıklarda yerleştirilmelidir.
  6. Makine iç kabin yüksekliğini aşan TABAKLARI makine içerisine yerleştirmeyiniz. (maks. 300 mm)

MONTAJ TALİMATLARI

Cihaz yalnızca yeterince havalandırılmış kurulum alanlarına monte edilmelidir. Cihazın bulunduğu yerin üstünde gerekli olması durumunda bir davlumbaz ve tahliye fanları bulunmalıdır.

Cihaz ambalajından çıkarın dikkatlice dış gövde saçları üzerindeki koruyucu filmi çıkarın. Paneller üzerinde kalan yapıştırıcı artıklarını gidermek için uygun bir solvent kullanabilirsiniz.

Koruyucu filmi çıkarın ve ambalaj malzemesinin etrafa dağılmamış olduğundan emin olun. Ambalaj malzemesini uygun imha yöntemleri ile imha edin.

Makinenin kurulum esnasında sol ve sağ tarafında en yakın 5 cm kalacak şekilde boşluk bırakılmalıdır.

Düz bir yüzey üzerinde cihazı konumlandırmak ve gerekirse ayaklar vasıtası ile bulunduğu ortamın özelliklerine göre yüksekliğini ayarlamak gereklidir.

ELEKTRİK BAĞLANTISI

  • Cihaz, gerekli yönetmeliklere uygun olarak elektrik şebekesine bağlı olması gerekmektedir.
  • Cihazı elektrik şebekesine bağlamadan önce cihazın bilgi plakasında gösterilen gerilim ve frekansının mevcut güç kaynağı ile uygun olduğundan emin olun.
  • Cihaz bir H05-RN-F tipi kablo kullanılarak kalıcı fişli bir kablo ile makinenin yakındaki prize bir prize bağlanmalıdır.
  • Bakım sırasında açık konumda kitlenebilir aygıtlar cihazın önünde kurulu olmalıdır (kilitli fiş, anahtar ya da benzeri kilitlenebilir aletler).
  • Cihazın bağlı olduğu prizde mutlaka topraklama hattı bulunmalıdır. Aksi durumda Yetkili Servis tarafından ürünün montajı yapılmayacaktır.
  • Ayrıca cihaz bir eş potansiyellik sistemine bağlı olmalıdır.
  • Cihazın bağlı olduğu priz hattın sadece cihaza ait yük için 25 A lik bir sigorta bulunmalıdır.
Maksan Set Altı Bulaşık Yıkama Makinesi Kullanım Kılavuzu
Maksan Set Altı Bulaşık Yıkama Makinesi Kullanım Kılavuzu

Güç kaynağı kablosunu bağlamak için:

  • Güç kablosu çıkışı cihazın sağ arka kısmındadır.
  • Prize bağlamaya uygundur.
  • Cihazın bağlı olduğu hatta ana panoda 30 mA kaçak akım rölesine sahip bir sigorta sistemi bulunmalıdır. Üretici, kullanıcıların mevcut kaza önleme standartlarına uymaması halinde herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

SU ŞEBEKE BAĞLANTILARI

  • Şebeke suyu makinenin su giriş ağzına makine ile birlikte verilen hortum yardımıyla montajlanacaktır. Su akışının tıkanmaması için makinenin su giriş hortumundan ileri bir noktaya filtre takılması tavsiye edilir.
  • Su girişi max.4 bar basınçlı ile bir içme suyu kaynağına bağlı olmalıdır. 4.1 SU TAHLİYE SİSTEMİ Makine içerisindeki suyun tahliyesi kazanın solunda yer alan gider tıpası yardımıyla pis su hattına akmaktadır. Bu hattın düzgün çalışabilmesi için makinenin bulunduğu yerin gider seviyesinden yukarıda olması şarttır.
  • Tüm tahliye hattı boyunca katlanma ve kıstırma için metal borular üzerinde hortum ve dirsekleri kontrol edin ve tahliye hattı sisteminde su toplanmasını önlemek için 5° en az eğim olduğundan emin olun.

SU TAHLİYE SİSTEMİ Makine içerisindeki suyun tahliyesi kazanın solunda yer alan gider tıpası yardımıyla pis su hattına akmaktadır. Bu hattın düzgün çalışabilmesi için makinenin bulunduğu yerin gider seviyesinden yukarıda olması şarttır. Tüm tahliye hattı boyunca katlanma ve kıstırma için metal borular üzerinde hortum ve dirsekleri kontrol edin ve tahliye hattı sisteminde su toplanmasını önlemek için 5° en az eğim olduğundan emin olun.

NOT: Cihazın altındaki havalandırma durumunun uygun olmasına ve pis su tahliye sisteminin aktif çalışıyor olmasına dikkat ediniz.

GÜVENLİK

Cihaz aşağıdaki güvenlik aygıtları ile donatılmıştır:

  • Rezistans sıcaklık emniyet termostatı ( manuel sıfırlama tipi) şase altına monte edilmiştir. Emniyet termostatı makinenin ısıtıcı gücünü gerekli durumlarda kesmek için ayarlanmıştır Emniyet termostatı sadece YETKİLİ TEKNİSYENLER tarafından resetlenebilir.
  • Yıkama motorunun termal korunması motorun aşırı ısınması durumunda dahili termik sigortası cihazın durmasına sebep olur. Termik cihazda meydana gelebilecek ağır hasarları önüne geçilmesi maksatlıdır. Termiğin motorları devre dışı bırakması aşırı ısınma kaynaklıdır. Devreye alınması ancak Yetkili Servis teknisyeni tarafından sağlanabilir ve bu sorunun nedenleri yetkili kişi tarafından tespit edilecektir.

CİHAZIN ÇALIŞTIRMA VE KAPATILMASI

“A” On-Off anahtarına basılır. “B” numaralı güç lambası yanacaktır. Makinenin kapağının kapalı olduğundan emin olunuz. Makine su alma işlemine başlayacaktır. Su alma işlemi sonunda cihaz otomatik olarak su ısıtma işlemine başlayacaktır. Isıtma işlemi tamamlandığında sonunda “C” sıcaklık lambası yanacaktır. Bu makinenin yıkama işlemine hazır olduğunu göstermektedir. Bu durumda yıkanacak kirli bulaşıklar sepete yerleştirilerek sepet ile birlikte makine kapağı açılarak makine içerisine yerleştirilecektir. Sepet yerleştirildikten sonra makinenin kapağı tekrar kapatılacaktır. Yıkama işlemine başlamak için “E” numaralı program anahtarına basılır. Makine yıkama işlemine başlayacaktır. (Drenaj pompalı cihazlarda anahtar sağa çevrilir) Bu işlem esnasında “D” numaralı yıkama lambası yanacaktır. Söndüğünde yıkama işleminin sonlandığı anlaşılır. Fakat makine 5 sn’lik bir bekleme süresinin ardından 15-20 sn aralığında bir durulama işlemine geçecektir. Bu işlem tamamlandıktan sonra makine içerisinde yıkanmış olan bulaşıklar kapak açılarak alınabilir.

Makine içerine kaba artıklardan arındırılmış bulaşıkları koymaya gayret gösterin. Bu yıkama performansını önemli ölçüde etkileyecektir.

Makine ilk kullanımda suyunu ısıtmamış ise yıkama işlemine geçilmesi olumsuz bir durum oluşturacaktır. Kullanılan temizleyici kimyasalların ısınmayan su ile reaksiyonu sonucu makine içerisindeki yıkama suyu köpüklü hale gelecektir.
Makine parlatıcı dozajlama işlemini dâhili bir parlatıcı pompası vasıtasıyla kendiliğinden gerçekleştirecektir. Bu konuda yetkili servis tarafından bilgi edinebilirsiniz.


Makine deterjan dozajlama işlemini harici bir pompa ile yapmaktadır. Bu işlem için kullanıcı harici bir pompa temin edecektir. Deterjan bağlantısı için dozajlama ve elektriksel bağlantı uçları makine üzerinde işaretlenmiştir.
CİHAZIN KAPATILMASI Gün sonunda yıkama işlemi sona erdiğinde öncelikle cihazın “A” ve “B” numaraları anahtarları kapalı konuma getirilmelidir. ”C” numaraları güç lambasının söndüğünden emin olunmalıdır.


Bu basamaklar yerine getirildikten sonra cihazın içerisindeki su boşaltılmalıdır. Bu işlem kullanıcı tarafından makine içerisindeki gider tıpasının çekilmesi vasıtasıyla gerçekleştirilecektir. (Bakınız şekil B) (Drenaj pompalı modellerde “E” anahtarı sola çevrilerek su, drenaj pompası vasıtasıyla boşaltılır.

Bu işlem göz ile takip edilir.) Makine içerisindeki su tamamen boşalıncaya kadar tıpayı yerine takmayınız. Bu gözlemlendikten sonra tıpayı mutlaka yerine takınız ve yerine tam oturduğundan emin olunuz. Eğer makine uzun süreli kullanılmayacak ise elektrik bağlantısını kesiniz. Her gün kullanıma başlamadan önce makine emiş filtresi kontrol edilmelidir. Saat yönüne çevrilerek yerinden çıkartılıp su altında pisliklerden arındırılıp temizlenmelidir. Makine çalıştırılırken mutlaka yerine takılı olmalıdır.

YIKAMA KOLLARININ GENEL TEMİZLİĞİ

Makinede üst ve altta olmak üzere yerleştirilmiş yıkama kollarının genel temizliği periyodik olarak her ay sonunda yapılmalıdır. Bu işlem elle sökülebilir halde olan kolların bağlantı cıvatalarının sökülüp kolların yerlerinden çıkartılması ile gerçekleştirilecektir. Makineden sökülen kollar üzerlerindeki fıskiyelerinde yerlerinde sökülmesiyle temizlik işlemine tabi tutulacaktır. Şekilde görüldüğü gibi yıkama ve durulama kolları sökülüp yıkama ve durulama kolların içerisi su tutularak temizlenmelidir. Fıskiyelerin ağızlarında herhangi bir pislik birikmesi mevcutsa yine aynı şekilde uygun bir ince ağızlı cisim ile bu pislikler temizlenmelidir. Özellikle durulama fıskiyeleri çok hassas olup su sertliğindeki artışlardan etkilenmesi olasıdır. Tortulu ve sert sularda tıkanma çok kısa sürede gerçekleşeceği için periyodik olarak durulama kollarının mutlaka temizlenmesi gereklidir. Bu makinenin durulama performansına direk etkiyen bir faktördür.

SERVİS

Rutin bakım gerektiren bileşenlere erişim ön alt gövde kapağı ve üst kapak açılarak sağlanabilir. Bu işlem sadece Yetkili Servis Personeli tarafından gerçekleştirilecektir.

Hataların görülmesi durumunda cihazı aşağıdaki gibi kapatın:

Ana güç kaynağına bağlı cihazı prizden çekin ve su musluğunu kapatın.
Üretici tarafından yetkilendirilmiş, eğitimli personele sahip Yetkili Teknik Servis merkezine başvurun.


CM Teknik 28 Kasım 2017 SalıOkunma Sayısı (5804)Sayfayı Yazdır

Yeni Endüstriyel Yazılar
Endüstriyel Kahve Makineleri ArızalarıEndüstriyel Kahve Makineleri Arızaları27 Nis 2022 Çarşamba

Endüstriyel kahve makineleri arıza nedenleri ve çözümleri hakkında bilgiler.

Endüstriyel MutfakEndüstriyel Mutfak04 Oca 2022 Salı

Endüstriyel mutfak ekipmanları faydaları, kullanım alanları ve endüstriyel mutfak cihazları hakkında bilgiler.

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve ÖzellikleriMaksan 4 Tepsili Fırın Kullanımı ve Özellikleri27 Nis 2021 Salı

Maksan 4 Tepsili Fırın Kullanım talimatları, arıza çeşitleri ve sebepleri, maksan fırın bakım, temizlik ve onarım önerileri

Whatsapp iletişimWhatsapp İletişim