Endüstriyel mutfaklar, kullanılan tüm ekipman ve malzemenin ekipman kalitesi ve özellikleriyle önem arz ettiği yerlerdir. Mutfak endüstrisinin beklentileri esasında açıktır, müşterisine temiz, sağlıklı ve kaliteli yemeği sunarken mutfakta çalışanları rahat ettirmeli ve mutfak profesyonellerinin işlerini profesyonel olarak da yerine getirebilmeleri için profesyonel bir endüstriyel mutfağa ihtiyaçları vardır.
Endüstriyel mutfak malzemeleri ve amatör mutfak malzemeleri arasındaki fark
Endüstriyel Mutfak cihazları paslanmaz çelikten üretilmiştir. Malzemenin çoğunun metal yüzeyli olması ve aşınmaya karşı dirençli imal edilmiş olması mutfak ekipmanın daha dayanıklı ve uzun yıllar kullanılmasını sağlar. Bu mutfakların görünüşünden ziyade işlevi ile öne çıkmaktadır.
Endüstriyel mutfak malzemeleri birçok kalitede ve türde üretilmektedir. Bu kalite farkı kullanmaya başladıkça kendini ortaya çıkarmaktadır. Örneğin bir malzeme 3 ay sonra bozulurken kaliteli bir malzemenin ömrü 2-3 seneye çıkabilmektedir. Bu süreleri düşünürken amatör mutfaklardaki kullanım süreleri ile karşılaştırmanızda fayda var. En basit açıklama ile amatör bir mutfakta bıçak günde 10 dakika kullanılırken profesyonel mutfakta bir bıçak 600 dakika kullanılmaktadır. Bu örnekten de açıkça görüleceği gibi amatör mutfak malzemeleri ile profesyonel mutfak malzemeleri yani endüstriyel mutfak malzemeleri arasındaki en büyük fark dayanıklılık farkıdır.
Endüstriyel mutfak neden önemlidir?
Mutfakta yemek üreterek para kazanılan bir iş yapıyorsanız profesyonel anlamda işinizi yerine getirebilmek için heryerde endüstriyel mutfak bulunmalıdır. Veya tanımı biraz daha açarsak, daimi yapan, bundan para kazanılan ve sürekli hizmet vermeye devam etmek zorunda olan mutfaklar; endüstriyel mutfak mantığı ile düzenlenmiş olmalıdır.
Endüstriyel mutfakların projelendirilmesi nasıl olmalıdır.
Endüstriyel mutfakları birkaç fazda oluşturmalıyız.
Endüstriyel mutfak altyapısı
Endüstriyel mutfakların tezgahları
Endüstriyel mutfak Bulaşık Makineleri
Endüstriyel mutfak Buzdolapları
Endüstriyel mutfak fırın ve ısıtıcıları
Endüstriyel mutfak set üstü makineleri
Endüstriyel mutfak malzemeleri
Endüstriyel mutfak pişirme ekipmanları
Endüstriyel mutfak parçalayıcı ve karıştırıcı malzemeleri
Bu altyapı hazırlık aşaması için olduğu gibi sunum aşamasında da farklı malzemeler ile öne çıkmaktadır.
Endüstriyel mutfakların projelendirilmesi,Malzemelerin birbiriyle ilişkisi, ıslak ve sıcak cihazlar ile hazırlık sürecine bağlı dizilim tüm çalışanların verimliliğini artıracaktır.
Profesyonel mutfak projelendirmesini mutlaka profesyonellere yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Kimler endüstriyel mutfak ekipmanlarına ihtiyaç duymaktadır.
- Cafe (kafe) sahipleri
- Yeni cafe (kafe) açmak isteyenler
- Restaurant Lokanta sahipleri
- Yeni restaurant (restoran, lokanta) açmak isteyenler
- Otel satın almacıları
- Otel kurulumu yapanlar, yönetimi yapanlar
- Tabldot yemek üreticileri ve fabrikaları
- Tabldot hazır yemek dağıtım firmaları
- Okul yemekhaneleri
- Okul kantinleri
- Yurt yemekhaneleri ve küçük yurt sahipleri
- Askeri yemekhaneler
- Askeri yemekhanlere yemek tedariği yapan yemek firmaları
- Fabrika ve sanayileri içerisinde yemek yapan yemekhaneler
- Uygulama otel mutfakları