İşçilikten tasarruf; İşletmenin mutfağında gerek tabakları gerekse gün içinde kullanılan bardakları yıkamak için en az bir kişinin çalıştırılması gerekmektedir. Profesyonel bir bulaşık makinesi ile bu personelin zamanından tasarruf sağlamakla birlikte ilgili başka bir işte çalışabilmesi için zaman kazanılmış olur.
Enerjiden tasarruf; Endüstriyel Bulaşık Makineleri özel olarak tasarlanmış, optimize edilmiş motorları ve ısıtıcıları ile en ekonomik şekilde bulaşıkların yıkanmasını sağlar.
Zamandan tasarruf; Ortalama 3 dakikada 1 sepet bulaşığı yıkar. Kirli bulaşıkları sadece 3 dakikada tekrar kullanıma hazır olacaktır.
Sudan tasarruf; Basınçlı ve yüksek sıcaklıktaki su ile bulaşıkların kiri çok hızlı bir şekilde temizlenir. Bu hız, sıcaklık ve basınç sayesinde su tüketimi önemli derecede azalmaktadır.
Mutfak malzemelerinden tasarruf; Bulaşıklar çok hızlı bir şekilde yıkanıp tekrar kullanıma hazır olacağından mutfakta tabak, çanak, çatal, bıçak ve bardak gibi malzemelerin yüksek adette depolanmasına gerek kalmayacaktır. Ayrıca bardak ve tabak gibi kırılgan malzemeler genellikle yıkama esnasında batarya veya evye kenarına çarparak kırılır. Sabunlu malzemeler elden kolayca kayarak düşerek kırılabilir. Endüstriyel bulaşık makinesi kullanıldığı takdirde bu kayıplar önemli ölçüde azalacaktır.
Hijyen ve Müşteri memnuniyeti; Tüm malzemeler eşit şekilde ve olması gerektiği gibi yıkanacağından hijyen açısından gereken temizlik sağlanmış olacaktır.